Napoved kandidature

Spoštovane Sobočanke, dragi Sobočani,

sem Mitja Horvat, pred 47. leti rojen v Murski Soboti. V času študija sem bil štipendist tovarne Mura, po pridobljenem nazivu inženirja tekstilne konfekcije sem poslovno pot nadaljeval v gospodarstvu doma in v tujini. Sem ponosen oče dveh otrok. 

Kot direktor BTC-ja v Murski Soboti že več kot 10 let soustvarjam podobo Murske Sobote ter njenih krajevnih skupnosti. V tem času smo uresničili zelo ambiciozne načrte razvoja nakupovalnega središča in privabili številna podjetja in blagovne znamke v regijo, ob tem pa omogočili prebivalcem višjo kakovost življenja, boljšo dostopnost do storitev in Murski Soboti povečali pomen v celotni regiji. 

Sam si kot občan želim živeti v sodobni občini, ki ponuja vrsto priložnosti, v razgibani občini polni življenja ter pozitivne energije in občini, ki je varna in zelena. Pomembno je, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le posameznikov ali interesnih skupin. 

Časi podražitev in negotovosti, ki so pred nami, zahtevajo učinkovito vodenje in odločnost. S sinergijami povezovanja sposobnih ljudi s konkretnimi izkušnjami, ne glede na njihovo politično ali drugačno pripadnost, bomo ustrezno odgovorili na izzive, ki jih za občane prinaša energetska kriza, višje cene hrane, vrtcev in domov za starejše. Mnogi občani že danes s težavo živijo iz meseca v mesec. 

Z uresničevanjem ustrezne razvojne strategije mora Mestna občina Murska Sobota postati to, kar je bila nekdaj – regijsko središče in ključni povezovalni člen celotne regije. Le tako bo mogoče spet v celoti izrabiti priložnosti, privabiti večje investitorje in se lotevati ambicioznih projektov. To je pogoj, da bodo ljudje različnih generacij želeli živeti in ustvarjati v naši občini. 

Ker čutim odgovornost do občine v kateri sem rojen in v kateri živim, sem se kot neodvisni kandidat za župana Mestne občine Murska Sobota pripravljen spoprijeti z aktualnimi izzivi. Zato mi dovolite, da vam v naslednjih dneh predstavim načine, kako nam bo s skupnimi močmi to uspelo. 

Z današnjim dnem začnem zbirati podpise podpore h kandidaturi. Zato Vas vljudno vabim, da me obiščete na stojnici pred upravno enoto. 

Veselim se srečanja z vami!